Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne – Cornelia Funke *** Zachowaj tylko te wspomnienia, które dają ci radość – Jane Austen *** Ślady, które ludzie pozostawiają po sobie, zbyt często są bliznami – John Green *** Jakiekolwiek byłoby źródło mej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało – Kurt Vonnegut *** Ale zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, co ośmiela się powiedzieć, że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią – Albert Camus

+48 662 484 955 

Ekopartner.org.pl - Produkty ekologiczne - ekologiczna żywność

EKO Wiadomości (75)

Podczas IV edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia zaprezentowało się blisko 200 wystawców, których odwiedziło kilka tysięcy osób. Przyznano nagrody i wyróżnienia dla najlepszych produktów.

Gluten to białko roślinne, a właściwie mieszanka białek gluteniny i gliadyny, występujące w ziarnach niektórych zbóż (pszenica, orkisz, żyto, jęczmień). Odpowiada za sieciowanie wody w cieście, czyli za jego konsystencję i ułatwia wyrastanie wypieków. W ostatnich latach więcej jednak słychać złych słów na te białko, niż zalet.

Od 1 września 2015 roku zostanie wprowadzony zakaz sprzedaży tzw. śmieciowego jedzenia w szkołach. Co szkolne sklepiki zaoferują w zamian? Czy szansę na zaistnienie ma ekologiczna żywność? Wpływ na nowy asortyment mogą mieć rodzice uczniów.

Jesteś waranem z komodo? A może mamutem włochatym? Sprawdź się w specjalnym quizie przygotowanym przez wyszukiwarkę Google z okazji Dnia Ziemi.

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.

  Akceptuję polityke cookies.