Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne – Cornelia Funke *** Zachowaj tylko te wspomnienia, które dają ci radość – Jane Austen *** Ślady, które ludzie pozostawiają po sobie, zbyt często są bliznami – John Green *** Jakiekolwiek byłoby źródło mej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało – Kurt Vonnegut *** Ale zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, co ośmiela się powiedzieć, że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią – Albert Camus

+48 662 484 955 

Ekopartner.org.pl - Produkty ekologiczne - ekologiczna żywność

EKO Wiadomości (75)

Najpopularniejszy sposób przyrządzania ryb, czyli smażenie panierowanych w mące czy tartej bułce musi odejść w zapomnienie; w ten sposób traci się wartościowe kwasy omega3. Najzdrowszy sposób przyrządzania to grillowanie, gotowanie albo pieczenie - uważają naukowcy.

Frymark Bydgoski to miejsce dla wszystkich jedzeniomaniaków, fanów zdrowia, kuchni, gotowania i ekologii. Po roku działalności zmienił swoją siedzibę z Klubu Mózg na Kamienicę 12. Bez zmian pozostała częstotliwość spotkań – co druga niedziela. Najbliższe już 1 lutego.

Cztery kampanie, trzy lata, 11,6 mln euro – tak wyglądać będzie promocja zagranicą polskiej żywności, w tym produktów ekologicznych. O ich realizację zadbają cztery podmioty, z którymi podpisano stosowne umowy.

W 2015 roku Dzień bez Opakowań Foliowych (ang. Plastic Packaging Free Day) obchodzony jest 23 stycznia. Ma on na celu uświadomienie konsumentom na całym świecie, jak mała plastikowa torebka może zdegradować nasze środowisko. W związku z tym mamy dwa pytania. Czy wiecie ile czasu używamy torby foliowej na zakupy? A wiecie ile czasu ta sama torba będzie zalegać na śmietnisku?

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.

  Akceptuję polityke cookies.