Kimbo Kawa Espresso Napoletano – Saszetki Ese 18 Szt.

17.49

Opis

Kawa Kimbo Espresso Napoletano jest co prawda palona w stopniu średnim, jednakże absolutnie nie zaprzecza to jej południowemu, neapolitańskiemu pochodzeniu. Jest to flagowa kompozycja spośród wszystkich mielonych kaw produkowanych pod marką Kimbo, w skład której wchodzą wyłącznie staranie wyselekcjonowane ziarna gatunku Arabika (80%) z niewielką domieszką dobrej jakościowo Robusty (20%). Charakteryzuje się intensywnym, zdecydowanym smakiem, gęstą, kremową konsystencją oraz wyjątkowym, urzekającym aromatem. Kimbo Espresso Napoletano to gwarancja przyrządzenia idealnego włoskiego espresso, jednakże z powodzeniem można na tej bazie przygotować wspaniałe kawowe napoje mleczne, takie jak cappuccino, czy też latte. Co więcej kawa Kimbo Espresso Napoletno posiada niską zawartość kofeiny, więc jest bezpieczna dla zdrowia i można ją spokojnie spożywać w większych ilościach. Zachęcamy Państwa do spróbowania tego rewelacyjnego produktu – nadaje się on wprost idealnie do picia w biurze, restauracji, czy choćby domowym zaciszu! Kawa Kimbo Espresso Napoletano nadaje się doskonale do przygotowania we wszystkich urządzeniach kompatybilnych z padami typu ESE oraz ekspresach kolbowych z kolbą wyposażoną w dedykowany uchwyt do padów. Informacje: Termin przydatności Maj 2019 Data palenia Listopad 2017 Rodzaj Pady Stopień palenia 9/10 Skład gatunkowy 80% Arabica20% Robusta Waga 0,125 kg Cechy: Intensywność 8/10 Słodycz 7/10 Crema 7/10 Zawartość kofeiny 4/10 Sposoby przyrządzania: Espresso 8/10 Kawa czarna 7/10 Cappuccino 7/10 Caffe Latte 6/10 Metody przygotowania: Ekspresy automatyczne 9/10 Ekspresy kolbowe 9/10 Ekspresy przelewowe 0/10 Kafetiera, Moka 0/10

jakie przyprawy do kapusty słodkiej, gorąca czekolada do picia, buuble tea, szklanki do herbaty z koszyczkiem, ile stygnie woda do 80 stopni, masło klarowane które wybrać, czym zastąpić kostki rosołowe, prażenie orzeszków ziemnych, filtry papierowe do ekspresu przelewowego, kolor green, nawilzenie gardla, mąka żytnia bezglutenowa, palon

yyyyy

+0