Description
ʺPu-erh Egzoticʺ powstał na podstawie receptury, którą zdobyliśmy podczas naszych podróży po południowych Chinach. Dzięki dodatkom rodzynek, ananasa i liści jeżyny, klasyczny smak czerwonej herbaty zyskał nową, bardzo interesującą nutę. W stosunku do czystego Pu-erha, ta herbata ma mniej wyczuwalny lekko rybny aromat i dlatego polecamy ja szczególnie osobom, które chcą spróbować nowej przygody z czerwoną herbatą. Napar jest tak niespotykanie esencjonalny i intensywnie zabarwiony, że pijąc go ma się wrażenie, że to wręcz ekstrakt z herbaty. Delikatną goryczkę można zamaskować dodając odrobinę miodu lub cukru. Niezwykłe właściwości tej herbaty są wynikiem długiego, minimum trzyletniego okresu leżakowania w specjalnych warunkach. Od wieków Pu-erh ceniona jest w medycynie chińskiej, a całkiem niedawno odkryta na nowo przez cywilizację zachodnią, ze względu na wręcz cudowne działanie odchudzające. Sposób zaparzania: 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę lub 2 łyżeczki na szklankę, zalać wodą o temperaturze około 96 C . Taką temperaturę uzyskasz odstawiając wodę po zagotowaniu na 2 minuty. Parzyć przez 3-5 minut. Skład: herbata Pu-erh, rodzynki, liść jeżyny, ananas kandyzowany, aromat Waga netto: 80 g Kraj pochodzenia herbaty: Chiny, prowincja Yunnan
herbata pg, ciasto marchewkowe 2 szklanki marchewki, kawa po obiedzie, czekolade, parzenie kawy w tygielku, kawiarki ze stali nierdzewnej, kubek do zaparzania herbaty, kawa lodz, kawa z cytryną właściwości, mieszanka wiosenna, czym nasączyć tort dla dzieci, herbata lipa, tortilla z warzywami, tchibo cafissimo kapsułki zamienniki, przykrywka, ziololecznictwo, ekspres do kawy jak wybrać, proces produkcji czekolady
yyyyy