Description
Yerba Mate Green Mas Energia Guarana bardzo orzeźwiająca i stawiająca na nogi yerba mate w wydaniu „green”. Ma w sobie pobudzający smak guarany i moc zielonego ostrokrzewu paragwajskiego. W opakowaniu kilogramowym opłaca się bardziej! Mate Green cechuje się znacznie łagodniejszym, delikatniejszym smakiem od standardowych napojów tego rodzaju. Nie zawiera pyłu, a w swoim składzie posiada co najmniej 90 procent czystych listków ostrokrzewu paragwajskiego. Subtelny, łagodny smak pozbawiony jest typowej dla naparu goryczki, dlatego nasza propozycja to doskonały wybór dla osób początkujących lub szukających subtelnych smaków. Listki Yerba Mate Green posiadają wiele drogocennych teofilin i polifenoli. Proces suszenia jest znacznie krótszy niż standardowy, ponadto nie używa się do niego dymu, tylko gorącego powietrza. Dzięki temu sporządzony produkt nie posiada dymnych nut smakowych, zachowując świeży smak i aromat. Mate Green to napój o godnych uwagi właściwościach: poprawiający koncentrację, energetyzujący, a także dostarczający mnóstwa cennych witamin. Doskonale wpływa na pracę całego organizmu, w szczególności serca. Dodatkowo poprawia funkcjonowanie układu trawiennego i nerek. SKŁAD: Yerba Mate 93%, guarana sproszkowana 2%, mięta, trawa cytrynowa, nagietek, chaber bławatek. Guarana pobudza układ nerwowy oraz wzmaga krążenie krwi w organizmie. jednym słowem dodaje energii. Lecznicze zastosowanie guarana znajduje w zespole przewlekłego zmęczenia, senności, depresji oraz wspomaga walkę z nadwagą i otyłością. Mięta pieprzowa bardzo dobrze wpływa na dolegliwości żołądkowe. Trawa cytrynowa znalazła zastosowanie w łagodzeniu bólu brzuchu oraz głowy. Obniża również poziom cholesterolu i glukozy we krwi. Pomaga w leczeniu niestrawności i braku apetytu. To właśnie ten składnik nadaje yerba mate orzeźwiającego, cytrynowego aromatu. Nagietek ułatwia gojenie ran i leczenie stanów zapalnych, ma także działanie przeciwzapalne oraz przeciwgrzybiczne. Spożywanie nagietka wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego, ponieważ z kwiatów nagietka organizm czerpie działające jak antyoksydanty flawonoidy, chroniące przed wolnymi rodnikami i substancjami toksycznymi. Chaber bławatek działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwutleniające. Zawiera on również mangan, który jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. SMAK: pobudzający, bez goryczki, lekko wyczuwalna nuta cytrynowa, odświeżający DOBRA DLA: ludzi potrzebujących pobudzenia siorbaczy poszukujących ciekawego smaku POCHODZENIE: Brazylia WAGA: 1kg Odpowiednia do podawania na zimno – Terere SPOSÓB PARZENIA: susz wsypuje się w ilości od 1/3 do 2/3 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
arabska, sosna przed domem, napar z mięty, makaron ryżowy z kurczakiem, torebki do zaparzania herbaty, rodzaje zielonej herbaty, pomidor lima wysokosc, łyżka miodu kcal, przepis na czekoladę do picia, la cafetiere, ciasto naleśnikowe bez mleka, orzo menu warszawa, kawa geisha, miód na przeziębienie jaki
yyyyy