Opis
Historia Caffe Mauro rozpoczęła się w portowym mieście Reggio di Calabria w południowych Włoszech. To właśnie tam w listopadzie 1949 roku, nieznany wówczas szerzej Demetrio Mauro zainstalował pierwszą palarkę do kawy. Demetrio, nie zważając na przeciwności losu, swoją pracowitością, entuzjazmem oraz pasją szybko urealnił swoją wizję sukcesu. Innowacyjność oraz nieustanna troska o jakość produkcji na każdym jej etapie wyniosły Caffe Mauro do pozycji lidera na globalnym rynku espresso. Mauro Premium to średnio mocna mieszanka najlepszych ziaren gatunku Arabica (50%) z dodatkiem najwyższej jakości Robusty, wypalana według tradycyjnej, południowowłoskiej receptury. Stopniowe, wolne prażenie ziaren pozwoliło w sposób znaczący zredukować kwaskowatość oraz nadmierną goryczkę. Kawę Mauro Premium cechuje pełny i zbalansowany smak z wyczuwalnym czekoladowym posmakiem. zastosowane ziarna gatunku Robusta odpowiadają za piękną i grubą cremę utrzymująca sęe na powierzchni wybornego espresso. Niemniej jednak kawa Mauro Premium świetnie łączy się również z mlekiem, dzięki czemu można z niej przyrządzić doskonałe cappuccino oraz latte.
domowy zakwas, skutki picia coca coli u dzieci, herbaciana prowincja chin, jak pić kurkumę, kasza jęczmienna ile waży, dziurawiec do picia, zaparzacz do herbaty z filiżanką
yyyyy